weerbericht 11 mei RC Nijmegen

 

Francis Raymakers 

Moederdag 2020. Vandaag in alle rust samen met Patricia ‘haar’ Moederdag gevierd -ontbijt op bed, bloemen en cadeautjes- na een drukke maar goedgevulde stralende zaterdag: voor het eerst sinds 3! maanden echt op bezoek bij een van onze kinderen, in Zeist; gezellig in de tuin gezeten en prachtig door het landgoed ‘Heidestein’ gewandeld, met z’n zevenen, maar wel consequent op anderhalve meter; raar maar toch heel waardevol na zo’ n lange tijd. Sinds begin maart verliepen alle verjaardagen en ander familieoverleg alleen nog maar via Facetime, en later Zoom.

De lockdown vormde  voor ons tweeën eigenlijk niet zo ’n zware beproeving; Patricia heeft nl. eind februari een week met een zware dubbele longontsteking in het CWZ gelegen, na twee heel zware voorafgaande weken thuis en tweemaal een gemiste diagnose. Eenmaal opgenomen op de longafdeling van CWZ is er adequaat opgetreden en mocht ze na een week, maar wel met een volledig ingezakte algehele conditie weer naar huis. Bezoek en lichamelijke inspanning was even niet aan de orde, gezien het Corona-risico. Sinds half april is haar conditie weer redelijk op peil en herneemt zich het ‘nieuwe normale’ leven: veel lezen, lekker wat in de tuin werken en een beetje wandelen en fietsen. We hebben in maart veel steun gehad van onze kinderen (o.a. eten uit Bemmel) en goede adviezen van onze oudste twee dochters, huisarts resp. PA-assistent i.o. in Utrecht. Geen van beiden mocht echter maar in de buurt van Patricia komen vanwege …jawel!

Ikzelf heb veel gefietst, (prachtig weer!) en nog veel meer gelezen: alles uit de boekenkast wat ik nog steeds niet had (uit)gelezen, dan wel nog een keer wilde herlezen (bijv. Tolkiens ‘In de ban van de ring’, Ken Follet ’s Pillars of Europe, W.S. Churchill ’s ‘History of the english speaking people, -prachtige taal van een visionair man- en ontelbare thrillers, gebietst uit diverse straatbiebs: daar kom je langs als je veel wandelt!). Roeien en tennissen is er niet bij dus: rust roest (nog steeds best wel!)

Zojuist een heerlijk verassings-Moederdagdiner aangereikt gekregen door onze jongste zoon uit Bemmel; Leonard onze Arnhemse ‘Waterstof-ingenieur’ die afgelopen week met zijn 75-jarige vader een ‘weekje Nederlandfietsen’ had geregeld, totdat .. jawel alweer Corona. Leo is ‘toevallig’ ook oud- klasgenoot en fietsmaat van Hendrik Meuwese, welke Hendrik eveneens met zijn 72-jarige vader fietst : it ’s a small world!