Weekbericht Rotary Club Nijmegen 27 mei 2022

Aanwezig: 14 leden

Jarigen afgelopen week:  geen

Mededelingen:

• Maandag a.s. (30/5) bezoek aan RC Mönchengladbach, en wel bedrijfsbezoek aan bierbrouwerij; wie mee wil melde zich bij Hans de Haan.
  • Vrijdagavond 24/6 bijeenkomst bestuurswissel vanaf 17.30 uur in Villa Klein Heumen; uitnodiging is onderweg.
  • Maike heeft Birgit gesproken en het bericht was positief.

• 3 juni 2022: Jeanette van Dongen – Aardige dokters helpen
    • do. 9 juni 2022 : Koken aan de Waal o.l.v. Rob Beernink
    • 17 juni 2022: Anton van Erve – Geologie van de omgeving van Nijmegen
    • 24 juni 2022 vanaf 17.30 uur : Bestuurswissel Villa Klein Heumen
    • 1 juli 2022: Paul Goedknegt – Nijmegen van Goffertpark naar Rivierpark
    • 8 juli 2022: Andrea Voskens – Titel volgt
    • do. 14 juli 2022: Paul van Tongeren – Denken over vriendschap

• 10-12 juni 2022: Ryla, Groesbeek
  • 24 juni 2022: Bestuursoverdracht
  • 26 augustus 2022: Gouverneursbezoek

VERSLAG

Beroepspraatje van Sebastiaan Oosthout.

Eerst lunch (heerlijke asperge maaltijd) in restaurant Groenewoud. Daarna in kolonne naar het huisadres van Lilian aan de Heyendaalseweg, waar de gastvrouw en Sebastiaan ons al stonden op te wachten. De huiskamer was licht verbouwd tot concertzaal en toen iedereen binnen was, stak Sebastiaan van wal. Hij vertelde hoe zijn ouders ook pianoles gaven in zijn ouderlijk huis aan de Postweg. En hoe de muziek hem met de paplepel was ingegoten. Maar ook dat hij van jongs af aan grote interesse had in muziek en op z’n 16e zijn eerste pianoles gaf. Zijn professionele bestaan is opgebouwd uit lesgeven en optreden. De rest van zijn tijd besteedt hij aan studeren (muziek) en wielrennen.

Ook drumt hij en musiceert hij samen met zijn vriendin. Hij vertelt iets over hoe bijzonder en exact het notenschrift is. Zo bijzonder dat componisten
er hun gevoelens en emoties bijna helemaal in kunnen weergeven.
Vroeger lag bij hem de nadruk vooral op het oefenen van techniek en toonladders, vertelt Sebastiaan, tegenwoordig meer op expressie en spelen.
En in het kader van: Muziek zegt meer dan duizend woorden, volgde hierna een prachtig concert waarbij hij zonder pauze stukken speelde van Schönberg, Mozart, Brahms en Debussy.

We liepen iets uit, maar het was zeer de moeite waard!

Na afloop een daverend applaus. En er waren nog een paar korte vragen, over notenschrift voor slagwerk, de vleugel van Lilian en de vraag of je op latere leeftijd nog wel goed piano kon leren spelen. De vraag of Sebastiaan ook zelf componeerde werd ontkennend beantwoord.

En alom lof voor deze bijzondere RC-bijeenkomst en het prachtige pianospel.BK.

Deze jaargang van het Weekbericht wordt geredigeerd door Hans Classen, Tjeerd Jansen, Paul Dirven en Astrid Wessels (vz). Verzoek van de Ledencommissie: graag de naambadge dragen.