Weekbericht 3 januari 2020

Onze bijdrage aan het orgel

Clubjaar 89 /  Jaargang 62 /  Bijeenkomst 3 januari 2020

Motto van clubvoorzitter Tjeerd Jansen: “Rotary verbindt”

MEDEDELINGEN VAN HET SECRETARIAAT:  Met ingang van het nieuwe jaar 2020 zal het weekbericht zoals aangekondigd uitsluitend te vinden zijn op de clubwebsite: www.rotaryclubnijmegen.nl

Aanwezig: 45 leden

Gasten:

• Do 9 jan:     Marianne Dees, Medisch Tuchtcollege
  • Vr 17 jan:    Marcel Becker, filosoof en ethicus Radbouduniversiteit
  • Wo 22 jan:  Gouverneursbezoek i.s.m. RC Nijmegen Stad en Land

let op gewijzigde locatie: Valdin, van Peltlaan 4 Nijmegen

• Vr 24 jan:   GEEN CLUBBIJEENKOMST
  • Vr 31 jan:   Roosvita Wijler, 5e vrijdag, partners welkom
  • Vr 7 feb:     Bedrijfsethiek (ovb)
  • Do 13 feb: Igor van der Vlist, Ethische dilemma’s jeugdhulp en gemeentelijke zorg
  • Vr 21 feb:  Saskia de Wildt, Beroepspraatje
  • Vr 28 feb:  Joost Meuwese, Wetsvoorstel voltooid leven

•  1 februari 2020  : Vocational Day, Apeldoorn
  • 8 februari 2020  : Rotary Foundation dag
  • 21 maart 2020    : PETS en Assembly
  • 28 maart 2020  : RC Tongeren, Tentoonstelling Roemenië in Gallo-Romaans Museum
  • 15 mei 2020     : Pieter de Bruyn bokaal, MG
  • 16 mei 2020     : Districtsconferentie

MEDEDELINGEN:  –

Verslag van  de Nieuwjaarsbijeenkomst in de Stevenskerk( https://www.stevenskerk.nl).

In de Stevenskerk werden wij ontvangen door de directeur van de Stichting Stevenskerk, Heleen Wijgers. Hierna werden we in twee groepen rondgeleid door de kerk. Ook doorgewinterde Nijmegenaren zien dingen in de kerk die zij niet eerder gezien hebben. Na de interessante rondleiding overhandigt voorzitter Tjeerd namens ons een cheque van € 500. Het geld zal besteed worden aan de vergulding van ornamenten van het König orgel, als onderdeel van een groot project.

De bijeenkomst in de Stevenskerk wordt besloten met een kort concert van Ton van de Hout op het König orgel.

De bijeenkomst wordt voortgezet in de Waagh waar een gevarieerde lunch voor ons allen klaarstaat. Tijdens de lunch brengt Tjeerd een toast uit op het nieuwe jaar. Een uitvoeriger speech komt als bijlage bij dit weekbericht.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst. Met name de variatie door  rondleiding, concert en lunch sprak uw verslaglegger aan.

Hulde aan de programmacommissie!

RtD050120

Deze jaargang van het Weekbericht wordt geredigeerd door Hans Classen, Maud Graff (vz) en Tjeerd Jansen. Verzoek van de Ledencommissie: graag de naambadge dragen.