Mooi nieuws: Astrid Wessels en Jacqueline van de Pol hebben beiden een Paul Harris fellowship verdiend

Een motivering door Anneke Assen, onze gouverneur en ons clublid, voor het toekennen van een Paul Harris Fellow aan Astrid en Jacqueline
Astrid Wessels.  Verdient een PHF omdat ze bijna 3 jaar mij als gouverneur heeft ondersteund. Zij werd voorzitter van mijn gouverneursteam en heeft dat team bijna 3 jaar geleid. Zij heeft ook het meeste werk verzet in die periode. Ze was er altijd, ze had heel goede ideeën en voor je het wist had ze al uitgezet of geïnformeerd of gerealiseerd. Super snel organiseert ze alles en ze is heel precies: houdt alles erg goed bij. Met het team heeft ze 3 grote evenementen georganiseerd.  De PETS op 23 maart 2019, wat een groot succes was en waarbij zij de halve club heeft weten te motiveren om helpende handjes te bieden. Dat was nog in mijn voorbereidingsjaar. Het tweede grote evenement was de Districts Leden Contactdag op 5 oktober 2019, het eerste grote evenement van mijn gouverneursjaar. Ook dat heeft ze perfect weten te organiseren.
 Ze stond aan de wieg van het thema Vrede voor de Discon, 2,5 jaar geleden al.  Later is dat uitgebouwd tot Vrede, 75 jaar leven in Vrijheid.  Zij heeft met het gehele team een fantastisch programma opgezet en georganiseerd. Alles was klaar. Het zou in het Vrijheidsmuseum plaatsvinden. De uitnodiging kon de deur uit: we wilden nog een week wachten en toen… toen kwam corona en moest alles gecancelled worden. Wat was Astrid blij toen op 30 april twee Rotarians uit het District met een voorstel kwamen om een digitale Discon te organiseren. Haar email aan het team was: jongens, we hebben niet voor niets gewerkt. Het gaat door, maar dan anders. En zo geschiedde.
Bovendien is Astrid voorzitter van de nieuwe commissie Vrede in ons district. Dus heeft ze een taak gekregen om zich daar de komende jaren in te verdiepen en daarmee meer te doen. Met name op het gebied van Peace Fellows.
Die inspanningen die zij de laatste 2,5 a 3 jaar heeft gedaan moesten zeker beloond worden.
Jacqueline van de Pol. Verdient een PHF. Het is haar tweede, ook de tweede die ze van het District krijgt. Jacqueline was mijn persoonlijke assistent. Zij was voor mij een sparringpartner. Bij haar kon ik mijn dilemma’s neerleggen en bespreken. Ze gaf altijd advies: soms precies wat ik nodig had, soms heel anders dan ik zou doen, maar juist die adviezen waren heel waardevol: want dat scherpt mij in mijn denken en mijn keuzen.  Ik ben haar daar heel dankbaar voor. Daarnaast was ze ook lid van het gouverneursteam en deed en dacht ze daarin volop mee.
Bij het bezoek van een gouverneur aan een club worden altijd formulieren besproken. Deze formulieren heeft zij geanalyseerd: geïnventariseerd, geturfd en beschreven. Het is een lijvig werk geworden, maar ook een goede beschrijving. Dit was een van de belangrijkste onderdelen van mijn beleidsplan en zij heeft dat gerealiseerd.
Ten slotte was ze dit jaar ook lid van de Districtscommissie Vocational, waarvoor ze opnieuw (net als in het verleden) een belangrijke bijdrage heeft geleverd, ook op basis van de genoemde formulieren.
Ze is een voorbeeld voor velen. Behalve dan, dat ze nu Rotary gaat verlaten, wat mij veel verdriet doet.
IMG-20200516-WA0017.jpg