Brief van de voorzitter/2

page1image17941728

Beste vriendinnen en vrienden van RC Nijmegen,

In mijn vorige brief beloofde ik jullie om na de verklaring van het kabinet van gisteren, snel met een nader bericht van het bestuur te komen.

De minister-president maakte gisteren duidelijk dat de beperkende maatregelen die ons bijeenko- men als club nu verhinderen, in ieder geval tot 28 april zullen worden verlengd. Tegen die datum komt het kabinet weer met een nieuwe verklaring. Wat die nieuwe verklaring voor ons zal gaan betekenen, kunnen wij nu natuurlijk nog niet overzien.

Voor ons betekent dit, dat de clubbijeenkomsten tot en met die van 1 mei komen te vervallen. Wij moeten bovendien rekening houden met de mogelijkheid, dat bijeenkomen ook na die datum voor- lopig wellicht niet mogelijk zal zijn.

Wij zullen daarom nu gaan starten met ons “weerbericht”. Binnenkort krijgen jullie van Salima van een eerste stel van ons een impressie, van hoe zij het maken en hoe het hen in de laatste periode vergaan is. Wij hopen dat wij op die manier onze verbondenheid toch kunnen blijven ervaren en gestalte kunnen blijven geven.

Die verbondenheid voelen wij vooral met hen – binnen onze club én daarbuiten – die zich langzaam- aan een beetje eenzaam beginnen te voelen, of die zelf of in hun (onmiddellijke) omgeving met Covid-19 worden geconfronteerd. Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte, en blijven aan jullie denken.

En, het zij nog maar eens herhaald: als iemand van jullie ergens hulp bij nodig heeft, laat het dan aan Salima of aan mij weten.

Een hartelijke groet, Tjeerd

Nijmegen, 01 april 2020